Budinca aperitiv din paste

de adasev12 in Penne, 27 Iun 2012 | 8209 vizualizari

 

din resturile din frigider a iesit o bunatate de papita, numai buna pt cina, dar nu numai....

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste penne rigate
  • 200 g parizer
  • 100 g ciuperci in ulei
  • 150 g parmezan
  • rosii mai mici
  • 2 lg pasta de rosii
  • jumatate de ardei sau unul micut
  • o ceapa mica( mai potrivita e cea verde)
  • sare, piper
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • busuioc verde
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 lg smantanacateva masline negre
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca aperitiv din paste:

Intai punem la fiert pastele cu multa apa, 1 l apa la 100 g paste e proportia corecta. Cand da in clocot punem o lingurita de sare, apoi pastele. Lasam sa fiarba 11 minute.

Intre timp preparam compozitia astfel: parizerul se da pe razatoarea mare, se pune intr-un bol. Se rad 100 g parmezan peste si se pun ciupercutele taiate in 2...Eu am avut din alea mici cat unghia, daca sunt mai mari se feliaza. Se taie rosiile cubulete, ardeii la fel, ceapa se toaca nu foarte marunt, se pun toate in castron. Se adauga sare, piper, bulionul, patrunjel vede, busuioc si o lingurita de marar. Se bat ouale bine, se adauga in ele smantana si laptele si se toarna peste compozitie. Se amesteca bine. A...sa nu uitam maslinele...

Pastele fierte si scurse de apa doar se adauga peste compozitie si se omogenizeaza totul. Se ia o tava (a mea a fost de 24/30 cm), se unge cu ulei de masline si se presara cu faina, apoi se toarna compozitia, se niveleaza frumos si deasupra se mai rad 50 g parmezan.  Se da la cuptorul preincalzit la 220 grade, se lasa la 200 cam 20 minute, apoi se reduce la 180 inca 10 minute aproximativ. Se potriveste caldura sa circule la fundul tavii. Daca se rumeneste prea tare se reduce temperatura la 170 grade. Se scoate si se lasa in tava sa stea jumatate de ora, apoi se serveste cu smantana proaspata. Sau nu...depinde de gusturi.

Fiindca am facut-o aseara si sotul meu drag nu serveste paste, mai am inca, asa ca cine doreste, sa pofteasca la masa mea cu drag...!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aperitiv din paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor